Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πάει για... σκραπ η ΔΗΜΑΡ αν συνεχίσει έτσι

Φωτογραφία για Πάει για... σκραπ η ΔΗΜΑΡ αν συνεχίσει έτσι
Διάβρωση και μάλιστα πολλαπλή υφίσταται η ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της τα οποία... ετοιμάζονται, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον, να θέσουν το ζήτημα στα όργανα του κόμματος. "Είναι θέμα επιβίωσης, η ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται σε ένα πολιτικό σχηματισμό συμπληρωματικό της ΝΔ και οδηγείται προς την πλήρη εξαφάνιση", υποστηρίζουν.

Κατά τη γνώμη αυτής της ομάδας στελεχών, την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι ακούνε με προσοχή πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ διαβρώνεται:

Πρώτον ιδεολογικά, γιατί έχει πετάξει σαν «άχρηστες αποσκευές» τις επεξεργασίες της για σοσιαλισμό με δημοκρατία και στηρίζει τις ¨πιο άγριες επιλογές του νεοφιλελευθερισμού".

Δεύτερον πολιτικά, διότι" συνεργάζεται και σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζεται όχι μόνο με πολιτικές απαράδεκτες για αριστερό κόμμα, αλλά και με πολιτικούς που έχουν τη σφραγίδα του ακροδεξιού και του αντιδραστικού, όπως για παράδειγμα ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης".
Τρίτον ηθικά, αφού ήδη υπάρχει μια "στρατιά στελεχών" που είτε έχουν διοριστεί, είτε επιδιώκουν να διοριστούν σε προσοδοφόρες θέσεις εξουσίας. Με αποτέλεσμα, όπως διατείνονται οι επικριτές της στάσης του κόμματος, "να μας πλησιάζουν άνθρωποι που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ιδέες και το ήθος της αριστεράς και να παριστάνουν τους όψιμους αριστερούς για να αποσπάσουν την υποστήριξή μας σε ιδιοτελείς επιδιώξεις τους".

Τέταρτον από άποψη κύρους, καθώς ο μεν Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται να διαφωνεί με επιλογές της κυβέρνησης, χωρίς να τον παίρνει καθόλου υπόψη ο πρωθυπουργός, οι δε υπουργοί της ΔΗΜΑΡ και κυρίως ο Μανιτάκης και δευτερευόντως ο Ρουπακιώτης, "βάλλονται με διαρροές από τη ΝΔ, υπονομεύονται συστηματικά από κύκλους της ίδιας της κυβέρνησης και επιχειρείται να μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους".

Και πέμπτον, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, διαβρώνεται η επιρροή της ΔΗΜΑΡ όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε "η διάβρωση θα είναι ανεπίστρεπτη και η ΔΗΜΑΡ θα καταντήσει... σκραπ (σσ παλιοσίδερα), είναι μια χαρακτηριστική διατύπωση, που δείχνει το φόβο παλιών και έμπειρων αριστερών μπροστά στην κατηφορική πορεία του κόμματος.

Οι απόψεις αυτές, που διακινούνται στο εσωτερικό του κόμματος, είναι βέβαιο ότι έχουν φτάσει μέχρι την ηγετική ομάδα του και τον Φώτη Κουβέλη, και είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται πίσω από τις ταλαντεύσεις τους, που έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή, τόσο ο Κουβέλης, όσο και το κόμμα του, "να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θ' αφήσουν".

kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ