Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Η βεντέτα της ΠάτραςΣυνελήφθη σήμερα στις 07.30 ο Αλέξης Φράγκος, βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα το περασμένο Σάββατο στην οδό Ανθείας στην Πάτρα και αδελφός του δολοφονηθέντα έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» Κωνσταντίνου Φράγκου.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου ύστερα από κοινή επιχείρηση των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας Αθηνών. Παράλληλα, συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα για υπόθαλψη εγκληματία.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι κατά τη σύλληψη ο Φράγκος δεν αντιστάθηκε. «Αξιολογήσαμε τις πληροφορίες που είχαμε και τον εντοπίσαμε σε μια πολυκατοικία στο Μπραχάμι. Ούτε αντιστάθηκε ούτε αντέδρασε. Τώρα θα μεταφερθεί στην Πάτρα» είπαν χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση, πάντως, στην Πάτρα, μετά τον κύκλο αίματος που έχει ανοίξει, είναι ιδιαίτερα τεταμένη και εκφράζονται φόβοι για νέα αντεκδίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός του 38χρονου Πάνου Τσίρκα, διοικητής της ομάδας ΔΙΑΣ και πρώην προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών, δέχτηκε πρόσφατα απειλητικό τηλεφώνημα ακόμη και για τη ζωή του, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καθεστώς προστασίας.

Μετά τον θόρυβο, μάλιστα, που προκλήθηκε από την εκπομπή «Ζούγκλα» σχετικά με την εντοπιότητα του Παντελή Τσίρκα, αποφασίστηκε εκ των υστέρων η μετακίνησή του σε άλλη μονάδα.

Το κουβάρι των ερευνών της υπόθεσης που έχει ταράξει την τοπική κοινωνία της Πάτρας το είχε ξετυλίξει η εκπομπή «Ζούγκλα» της περασμένης Πέμπτης.

Το χρονικό

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η βεντέτα μεταξύ των αδερφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό τώρα.

Ξημερώματα Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα, πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθλητής του χάντμπολ Βασίλης Σινούρης, ενώ ο Κωνσταντίνος Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.

Τέσσερις ημέρες μετά και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κ. Φράγκου, μπράβοι στήνουν καρτέρι στην οδό Ανθείας και γαζώνουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας και ο Διονύσης Βαρβαρέσος. Ο πρώτος πεθαίνει ακαριαία και ο δεύτερος τραυματίζεται σοβαρά.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο της Πάτρας. Τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, λοιπόν, πήραν εκδίκηση ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, πίσω από την εκτέλεση του Τσίρκα πιθανόν να βρίσκεται ο αδελφός του Κ. Φράγκου, ο Αλέξης.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο αδελφός του δολοφονηθέντα μπράβου Πάνου Τσίρκα είναι ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ο Παντελής Τσίρκας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Πάτρας.

Μετά το περιστατικό ο Παντελής Τσίρκας έλαβε άδεια από την υπηρεσία του, μην επιθυμώντας προφανώς να εμπλακεί στις έρευνες για τον δολοφόνο του αδερφού του, ενώ την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε η μετακίνησή του σε άλλη μονάδα.

Προηγουμένως και από την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε τεθεί θέμα εντοπιότητας για τον διοικητή. Επί χρόνια, τα δύο αδέλφια συνυπήρχαν στην ίδια πόλη, ο ένας ως σεσημασμένος κακοποιός και ο άλλος ως ανερχόμενος αξιωματικός της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ