Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στα έργα κατασκευής υπόγειων αγωγών Τ.Ο.Ε.Β. Δαμασίου και των γεωτρήσεων στον Πέρα Κάμπο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας


1 / 3
Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώνουμε με ταχύτητα έργα ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής»

Ρένα Καραλαριώτου: «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή»


Αυτοψία σε έργα για τον αγροτικό κόσμο στην κτηματική περιοχή του Δαμασίου με στόχο να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Μαμάρα.
Το πρώτο έργο που επισκέφτηκαν αφορά στην υπογείωση των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Δαμασίου με συνολικό μήκος 31 χλμ και προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Το έργο βρίσκεται σε ποσοστό ολοκλήρωσης 90% και αναμένεται να παραδοθεί στον ΤΟΕΒ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης.
Το δεύτερο έργο αφορά την ανόρυξη δύο αρδευτικών γεωτρήσεων περιοχής Πέρα Κάμπου Δαμασίου Δ. Τυρνάβου, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ. Πρόκειται για την αντικατάσταση δύο υπαρχουσών γεωτρήσεων λόγω παλαιότητας και πτώσης στάθμης. Το βάθος τους θα βρίσκεται πλέον στα 180μ. ενώ τα αρδευόμενα στρέμματα φτάνουν τα 800.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η στήριξη του αγροτικού τομέα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα αποτελεί μέλημα της αιρετής Περιφέρειας. Έργα όπως αυτό αποτελούν μια ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που τα ζητούσε εδώ και χρόνια. Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης και η αντικατάσταση των δυο γεωτρήσεων εξασφαλίζει επάρκεια νερού για χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και διευκολύνει την καθημερινότητά των αγροτών της περιοχής. Η ολοκλήρωση των έργων επιφέρει παράλληλα θετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον, καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ Δαμασίου. Η ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής, περνά μέσα από τη δημιουργία βασικών έργων υποδομής».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε με την ευκαιρία όλους όσους συντέλεσαν στην ωρίμανση των έργων αυτών τονίζοντας ότι η σημασία της υλοποίησής τους καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική γιατί, πέραν όλων των άλλων, τα έργα αυτά στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».
Από την πλευρά της η κα Ρ. Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Ένα ακόμη έργο που συμβάλλει στη μείωση της απώλειας νερού ολοκληρώνεται. 31 χιλιόμετρα υπόγειων αρδευτικών αγωγών, οι οποίοι θα ποτίσουν 9.000 στρέμματα καλλιεργειών, παραδίδονται το αμέσως επόμενο διάστημα στον ΤΟΕΒ Δαμασίου. Έγιναν συντονισμένες ενέργειες και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί προς χρήση πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου και ενώ επρόκειτο να περατωθεί στα τέλη Ιουλίου. Το αποτέλεσμα θα είναι να «ξεδιψάσουν» οι καλλιέργειες της περιοχής και να ανακουφιστούν οι αγρότες μας. Ταυτόχρονα, προς ολοκλήρωση βαίνει η ανόρυξη δύο γεωτρήσεων που θα αρδεύουν 800 στρέμματα στην περιοχή Πέρα Κάμπου Δαμασίου. Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ως αγροτική περιοχή, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή».
Στην επίσκεψη στα έργα παρόντες ήταν ακόμη γενικός δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Τιρνάβου κ. Ε. Μουσιάρης και Β. Δαβαρούκας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γ. Μανίκας, ο δ/ντης τεχνικών έργων της Π.Ε. Λάρισας κ. Χ. Λυτροκάπης, ο εργολάβος κ. Χ Καρτσάνας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ