Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Αποχωρεί από την προεδρία της ΓΣΕΒΕΕ ο Δ. Ασημακόπουλος

Μετά από τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ο Δ. Ασημακόπουλος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ηγεσία της κορυφαίας οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, για προσωπικούς λόγους. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι θεωρεί απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα και ευκαιρία και σε άλλους, της νεότερης γενιάς, να προσφέρουν προσδίδοντας και μια νέα και πιο "φρέσκια" δυναμική.
«Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με τη γήινη πραγματικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των "τειχών" ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με τη θέση ευθύνης που μακροχρόνια "κατέχεις". Και αυτό ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις, θεσμούς και πρόσωπα. Όποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από τη θέση του απλού "στρατιώτη". Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Ασημακόπουλος δηλώνει για μια ακόμη φορά τη θέση του, ότι εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο, θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα. Γιατί, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία, να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ