Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Έκοψαν το νερό σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ!


Σε αποκλεισμό της εισόδου των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στη Δραπετσώνα προχώρησαν το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αντιδρούν στο γεγονός ότι η εταιρεία παρακράτησε δημοτικά έσοδα εξαιτίας παλαιότερων οφειλών του Δήμου, με αποτέλεσμα να κοπεί το ποσό της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Το αποκορύφωμα της …by the book πολιτικής των τεχνοκρατών των δημοσίων υπηρεσιών, είναι ότι λόγω της «διένεξης» η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε σύμφωνα με τον Δήμο Κερατσινίου, να κόψει το νερό σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ της πόλης!

Ο αντιδήμαρχος Δραπετσώνας, Νίκος Οικονομάκης, σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε πως η οφειλή του δήμου φτάνει τα 2,7 εκ. ευρώ αλλά σημείωσε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που υποχρεώνει την ΕΥΔΑΠ να καταβάλει 14 εκ. ευρώ, ως ανταποδοτικά τέλη για την υποβάθμιση της περιοχής και έκανε λόγο για προσπάθεια της εταιρείας να βάλει τον δήμο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ο κος Ν. Οικονομάκης μιλάει για «πρωτοφανή εμπάθεια και προκατάληψη της ΕΥΔΑΠ απέναντι στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας» και τονίζει: «Η ΕΥΔΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία της πόλης. Ο κοινωφελής της χαρακτήρας ανάγκασε την κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να αποδεχτεί με ή χωρίς την θέληση της τις ρυπογόνες για τους κατοίκους της πόλης μας, δραστηριότητες της. Σήμερα η ΕΥΔΑΠ επιδεικνύει στυγνό επιχειρηματικό πρόσωπο, σε βάρος των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργώντας εκδικητικά και τιμωρητικά, επειδή προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου λειτούργησαν ανεύθυνα και δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς ύδρευσης».

Ο αντιδήμαρχος εξηγεί το ιστορικό της υπόθεσης: Η δημοτική αρχή έχει προσφύγει κατά της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας την καταβολή αντισταθμιστικών τελών κατ εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διέλευση κεντρικού αγωγού. Στην περιοχή του Κερατσινίου η ΕΥΔΑΠ διατηρεί μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας, θεωρείται ο μεγαλύτερος ρυπαντής στην περιοχή. Η εταιρεία προσέφυγε δικαστικά, διεκδικώντας αναστολή του τέλους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε την καταβολή του 40% στην ΕΥΔΑΠ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης».
Από της πλευρά του ο γ.γ του Δήμου κος Αθανασόπουλος, λέει την αλήθεια με μία πρόταση: Το ανάλγητο πρόσωπο του μονοπωλίου της ΕΥΔΑΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ