Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ




Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με τα αγροτικά εφόδια. Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει την ύπαρξη κυκλώματος διαμόρφωσης τιμών στα αγροτικά εφόδια (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπόροι και ζωοτροφές). Συγκεκριμένα διερευνάται η συστηματική όσο και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των αγροτών που επηρεάζει αρνητικά την κτηνοτροφική αλλά και την γεωργική παραγωγή σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα λιπάσματος συγκεκριμένου τύπου και εταιρείας το οποίο κοστίζει στην Ελλάδα 35 ευρώ η συσκευασία ενώ στην Ισπανία το ίδιο ακριβώς προϊόν κοστίζει μόλις 18 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο περίπου ετών σχετικές καταγγελίες για τις συγκεκριμένες αγορές είχαν γίνει από τον τότε υφυπουργό κ. Ρόβλια, αλλά ως τώρα δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία εξέλιξη. Συνεπώς ερωτάσθε:
  1. Τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι τώρα για την διερεύνηση της υπόθεσης και τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα;
  2. Υπάρχει πολιτική στήριξης της ελληνικής παραγωγής αγροτικών εφοδίων έτσι ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές;»
           
    Αθήνα, 7.2.2013
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ