Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Νέες επιθέσεις των ΜΑΤ με γκλομπς και χημικά

Στο κενό πέφτει η απροκάλυπτη επίδειξη αυταρχισμού, που μοναδικό της στόχο έχει την τρομοκράτηση των αγροτών, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των αγροτών στα δικαστήρια της Λαμίας
Eurokinissi
Σε νέα ωμή και τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, ξύλο και οχτώ συλλήψεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών, σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας, στον κόμβο του Ζευγολατιού, στο ύψος των διοδίων της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και στα Κερδύλλια Σερρών, απάντησε η κυβέρνηση χτες το μεσημέρι σε μια επίδειξη αυταρχισμού, συνεχίζοντας το μπαράζ επιθέσεων που ξεκίνησε προ ημερών από το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία και συνεχίστηκε προχτές στην Ανατολική Στερεά στο ύψος της Ανθήλης.Συγκεκριμένα, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, τη στιγμή που 500 και πλέον αγρότες ανέβηκαν στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του σταθμού των
διοδίων, προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση που πήραν την περασμένη Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας για ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο τούς επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκαν αγρότες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερις αγρότες, τους οποίους μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Αμέσως, πλήθος συγκεντρωμένων έσπευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των συγκεντρωμένων. Μετά από λίγο, η αστυνομία απελευθέρωσε τους τρεις, αφού τους «φόρτωσε» την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Στο μπλόκο στο Ανυφί, οι αγρότες προχώρησαν σε πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για τον εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Εκεί, αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη των αγροτών, με συμμετοχή από τα μπλόκα των Καρυών, του Σουληναρίου, της Νεστάνης, της Μαραθιάς και του Κιάτου, για να συντονίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.
Στα Κερδύλλια, οι αγρότες λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να μπουν πεζοί στην Εγνατία Οδό, για να προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό. Τα ΜΑΤ τούς έφραξαν το δρόμο και τους απώθησαν με χημικά. Στη συνέχεια, οι αγρότες επιχείρησαν και κατάφεραν να μπουν στην Εγνατία Οδό από έναν παράδρομο. Τα ΜΑΤ και πάλι απάντησαν με ξύλο και χημικά και επιτόπου προχώρησαν και σε 4 συλλήψεις αγροτών. Οι 4 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της απείθειας, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, αναζητείται και ένας ακόμη αγρότης, προκειμένου να συλληφθεί και να διωχθεί με την ίδια κατηγορία.
Στο πλευρό των συλληφθέντων αγροτών έξω από το ΑΤ όπου κρατούνταν, βρέθηκαν μαζικά οι συνάδελφοί τους, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
Λίγο νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις, εμπόδισαν και τους αγρότες στο μπλόκο του Λευκώνα να κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα. Μαζί με τους αγρότες χτες, στα μπλόκα του αγώνα, βρέθηκαν μαζικά και οι φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά».
Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Λαμίας
Μαζική συγκέντρωση αγροτών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας, όπου οδηγήθηκαν 12 αγωνιστές αγρότες που συμμετείχαν προχτές στο συμβολικό αποκλεισμό στης Εθνικής Οδού στο ύψος της Ανθήλης. Τους 12 αγρότες, τους συνέλαβε η αστυνομία από το μπλόκο της Λαμίας, προχτές, Τετάρτη, μετά τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Ανθήλη. Η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα, Παρασκευή, στη 1 μ.μ. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εκφράστηκε δυναμικά η συμπαράσταση στους διωκόμενους αγρότες και η αγωνιστική διάθεση ενάντια στην πολιτική αυταρχισμού, φτώχειας και ξεκληρίσματος.
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν τα μέλη της ΠΑΣΥ Φθιώτιδας, η οποία και απηύθυνε από προχτές κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια, ενώ επίσης το «παρών» έδωσαν: Αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, καθώς και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και σωματείων της περιοχής.
Την ωμή επίθεση και την αστυνομική βία απέναντι στους αγρότες στην Ανθήλη, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους κατάγγειλε, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ