Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βόλος: Αντιδράσεις εργαζομένων στην ΑΓΕΤ για μείωση αποδοχών

Αρνητικές εξελίξεις δρομολογούνται από τη χθεσινή συνάντηση σωματείων και διοίκησης του Ομίλου της ΑΓΕΤ με συνέπεια οι εργαζόμενοι να κάνουν λόγο ήδη για τις πρώτες κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.
Ειδικότερα η χθεσινή ήταν η πρώτη συνάντηση για τη νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπου συμμετείχαν τα έξι συνολικά σωματεία εργαζομένων του Ομίλου στη χώρα και ο διευθύνων σύμβουλος Πιέρ Ντε Πλαν, που τους ενημέρωσε για τα αρνητικά αποτελέσματα του Ομίλου στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι για να υπάρξει βιώσιμη πορεία, πρέπει να μειωθεί το εργατικό κόστος, με την αρχή να γίνεται με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου και την αναστολή όλων των έκτακτων επιδομάτων
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έκαναν λόγο για τελεσίγραφα και ειλημμένη απόφαση που δεν την αποδέχονται, όπως είπε στην ΕΡΑ Βόλου ο πρόεδρος του σωματείου της ΑΓΕΤ στην Αγριά, Βάιος Κουκλουμπέρης και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα αναθεώρησης, με αφορμή την ενωτική στάση όλων των εργαζομένων.Θα περιμένουμε, είπε, την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας και αναλόγως θα πράξουμε. Εφόσον εμμείνει η εταιρεία θα προσφύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και για την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση των εργαζομένων με πρόταση για τρεις 24ωρες και τρεις 48ωρες κινητοποιήσεις. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε τετελεσμένα επεσήμανε ο κ. Κουκλουμπέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ