Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κάθε λιμάνι και καημός στη σύσκεψη των «τριών»

Με την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου δεν συμφωνεί η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να τηρεί αμφίσημη στάση (όπως έκανε και με τους απεργούς στο Μετρό), ενώ οι διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. με τη στρατηγική της μηδενικής ανοχής δεν αξιολογούνται ως σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν πως δεν διαφωνούν με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που προτάσσουν την εξάντληση του διαλόγου, καθώς αυτή η τακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των ναυτεργατών.

Λίγες ώρες πριν από την αποψινή σύσκεψη στο Μαξίμου ανάμεσα στον Α. Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι είναι υπέρ της συνέχισης του διαλόγου ακόμα και τώρα. Το ΠΑΣΟΚ πάντως δείχνει πιο δραστήριο στο θέμα του φόρου των ακινήτων, όπου ζητεί να έχει ληφθεί απόφαση υπέρ του αφορολογήτου στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής που θα προηγηθεί της σύσκεψης στο Μαξίμου.
Πριν από την απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών, η ΔΗΜΑΡ έστειλε μήνυμα ότι δεν συμφωνεί με την επιστράτευση, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου, αλλά δεν εισακούστηκε και γι' αυτό έχει σημασία η στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή σύσκεψη, όταν θα συζητηθεί η στάση της κυβέρνησης έναντι απεργιακών μετώπων και κοινωνικών αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ