Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα οι αγρότες

Επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων θα επιδιώξουν να έχουν σήμερα στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών ενώ συνάδελφοί τους παραμένουν αμετακίνητοι, στα 33 μπλόκα που υφίστανται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποσύρουν τα τρακτέρ από την περιοχή του αεροδρομίου κάνοντας λόγο για κίνηση που δείχνει υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες ενώ συμπλήρωσε : "δημοκρατία χωρίς διάλογο σημαίνει πολίτες χωρίς δύναμη". Ωστόσο, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στη Χαλκηδόνα.


Στις Σέρρες, οι αγρότες στο μπλόκο των Κερδυλλίων θα κλείσουν συμβολικά για μία ώρα από τις 2:30 το μεσημέρι το δρόμο ενώ αντίστοιχη κίνηση, από τις 2 το μεσημέρι, προγραμματίζουν αυτοί που βρίσκονται στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα. Στο μεταξύ, αμετακίνητοι παραμένουν στο μπλόκο τους αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.
 
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. 
 
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.
 
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες της Κρήτης με τη συμμετοχή και των παραγωγών αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών.
 
Στην Κόρινθο, εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη των τεσσάρων αγροτών που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ