Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρειάζονται έργα που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες

«Διεκδικούμε έργα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών όπως έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας (...) Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων είναι αιτία πολύ συχνά να χάνονται ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, να κινδυνεύουν άνθρωποι». Τα παραπάνω σημείωνε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της ήδη από τον Οκτώβρη του 2009. Και, δυστυχώς, σε κάθε νεροποντή επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω.
Οι οικοδόμοι, από τότε ακόμη, καλούν στην κατασκευή έργων που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή η πρόταση δεν αφορά μόνο τους εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Η αντιπλημμυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, η κατασκευή σύγχρονων σχολείων, παιδικών σταθμών και νοσοκομείων, η δημιουργία σύγχρονης, ασφαλούς και φθηνής κατοικίας, αποτελούν αιτήματα που αφορούν κάθε εργαζόμενο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, αναλαμβάνει ήδη σημαντική δράση:
Πρώτον, έχει συστήσει επιτροπή για τη Συμμαχία στον Κλάδο, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες του κλάδου.

Δεύτερον, έχει καλέσει κάθε Συνδικάτο και Παράρτημα, να προχωρήσει σε καταγραφή των αναγκών που έχει η κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά σε επίπεδο αναγκών αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, αλλά και σε επίπεδο κατασκευής άλλων λαϊκών έργων.
Οι οικοδόμοι επισημαίνουν πως η ανακούφιση από την ανεργία και την αναδουλειά περνά μέσα από την ανάπτυξη της πάλης για Κατασκευές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Πάλη που μπορεί να αποτελέσει σημείο επαφής και δράσης για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και βιοτέχνες του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ