Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου για την αυριανή απεργία

Κάλεσμα προς τα τοπικά Σωματεία και τους μεταλλεργάτες, να λάβουν μέρος στην αυριανή απεργία, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ενώ τους καλεί να λάβουν μέρος και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο.

Η Πανελλαδική Συντονιστική των Σωματείων και Συνδικάτων του Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες στη Χαλυβουργία του Μάνεση, στον Κιολεΐδη, στη ΜΕΤΚΑ, στην ΑΓΕΤ, στη ΣΟΒΕΛ, στις βιοτεχνίες, τους εργολαβικούς μεταλλεργάτες σε αντεπίθεση, να υψώσουν γροθιά απέναντι στην εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις διαθεσιμότητες, το κόψιμο των επιδομάτων.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, στις συνθήκες της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας, που η επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων παίρνει γενικευμένο χαρακτήρα, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, ενιαίος και συντονισμένος αγώνας, ενιαία απάντηση, διέξοδος και προοπτική.

«Η επίθεση αφορά όλο τον κλάδο μας και όλους τους εργαζομένους γενικότερα. Οι οικογένειές μας υποφέρουν, γιατί επιπλέον φορτώνονται συνεχώς νέα βάρη με την άγρια φορολογία, τα χαράτσια, την ακρίβεια και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Τώρα πρέπει να μπουν στην άκρη οι συντεχνιακές λογικές που καλλιεργούσε όλα αυτά τα χρόνια ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Λογικές που θέλουν να κρατάνε τους μεταλλεργάτες απομονωμένους από τους υπόλοιπους, να είναι πιο εύκολα θύματα των εργοδοτών», αναφέρει το Συνδικάτο, που καλεί τους μεταλλεργάτες:
Να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να οργανώσουν τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Κιολεΐδης, Στεφάνου, Γαλανό, Λεμονιά και όπου οφείλονται, να καταργηθούν η εκ περιτροπής εργασίας και οι διαθεσιμότητες σε Χαλυβουργία και ΣΟΒΕΛ, να συγκροτήσουν δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου και ανέργου μεταλλεργάτη και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις εργοδοτών ενάντια στο Συνδικάτο, να δοθεί μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων και να δοθεί ενιαία απάντηση στη φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ