Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Κρας τεστ» για τις απολύσεις στο Δημόσιο

ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΤ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ - ΤΡΟΙΚΑΣ

«Κρας τεστ» για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Του Ηλία Μπενέκου
Να κάμψει τις πιέσεις των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο θα επιχειρήσει στο σημερινό ιδιαιτέρως κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, παρουσιάζοντας το δικό του σχέδιο για κινητικότητα και έχοντας στη «φαρέτρα» των επιχειρημάτων του την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την υλοποίηση εγκαίρως, της υποχρέωσης για κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία, από τα οποία θα προκύψει και το τυχόν πλεονάζον προσωπικό που πρέπει να μετακινηθεί.
Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να εκπεμφθεί μήνυμα προς τους δανειστές, ότι τυχόν επιμονή τους σε οριζόντιες απολύσεις θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο «αγκάθι» αφενός λόγω του κινδύνου αυτές να καταπέσουν στα δικαστήρια και αφετέρου εξαιτίας των ενδοκυβερνητικών τριβών που θα προκαλούσε.

Κατά τη σημερινή συνάντηση ο κ. Μανιτάκης θα αναφερθεί διεξοδικά στην ολοκλήρωση, εντός της εβδομάδας, των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, αλλά και στην έναρξη αξιολόγησης των φορέων που εποπτεύουν, καθώς και εκείνων που ανήκουν στο ευρύτερο δημόσιο. Από τη συγκεκριμένη κατηγορία άλλωστε εκτιμάται ότι θα προέλθει και η «μερίδα του λέοντος» των 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Ιούνιο.
Στα επιχειρήματα του υπουργού εντάσσεται και η αξιολόγηση του προσωπικού, που θα ξεκινήσει μετά την υλοποίηση των νέων οργανογραμμάτων. Μέσα από αυτή θα εντοπιστούν οι καταλληλότεροι για να τοποθετηθούν στις αντίστοιχες θέσεις, ενώ θα εντοπισθούν και οι περιπτώσεις ακατάλληλων, αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων, καθώς και εκείνων που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ