
Μπακαλιάρος τηγανητός από το Βόλο
Υλικά
1-2 κομματάκια φιλέτο μπακαλιάρου παστού
λίγο ούζο
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε
τον μπακαλιάρο να φύγει το πρώτο αλάτι. Τον βάζουμε σε λεκάνη με αρκετό
νερό, το οποίο αλλάζουμε τακτικά για να ξαλμυρίσει. Η διαδικασία αυτή
κρατά 1 μέρα. Την επόμενη αφαιρούμε την πέτσα του, τον κόβουμε σε μικρά
κομμάτια και τον ραντίζουμε με το ούζο.
Για
το χυλό: Σε λεκανίτσα αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μπίρα και το αλάτι
μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Καίμε το λάδι σε βαθύ
τηγάνι, βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τα
τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε
τον μπακαλιάρο σε σκορδαλιά.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου