Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

4η δίκη για τη ΣΠΦ – 1η συνεδρίαση, Παρασκευή 5.4.13

Μια ακόμη δίκη για τη δράση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ξεκίνησε σήμερα στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού. Με κατηγορούμενους όχι μόνο τα μέλη της ΣΠΦ, που με περηφάνεια έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση και υπερασπίζονται τη δράση της και τις μαχητικές της ενέργειες, αλλά και μια σειρά άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες του αναρχικού χώρου, που οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της Αντιτρομοκρατικής θέλουν να εντάξουν με το ζόρι στη ΣΠΦ.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορά ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 250 ενέργειες της ΣΠΦ, για τις οποίες βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη συμμετοχής για κανέναν από τους κατηγορούμενους (ούτε για τα μέλη της ΣΠΦ).
Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 18. Τα μέλη της ΣΠΦ Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, Ολγα Οικονομίδου, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος, Παναγιώτης Αργυρού και Χάρης Χατζημιχελάκης, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που σήμερα ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη ΣΠΦ, οι Δημήτρης Πολίτης και Γιάννης Μιχαηλίδης, οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Στέλλα Αντωνίου (που είναι κατηγορούμενοι και στην εν εξελίξει τρίτη δίκη) και οι Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Παναγιώτης Μασούρας.

Πρόεδρος του τρομοδικείου είναι ο πρόεδρος εφετών Γεώργιος Μικολιάς και μέλη οι εφέτες Ειρήνη Αναστασιάδου και Ιωάννης Μαρούδης (αναπληρωματικοί πρόεδρος και μέλη: Μαρία Παπασωτηρίου, Μαρία Σωμαράκη, Κωνσταντίνος Κατσιμίχας). Τακτικός εισαγγελέας ο Γρηγόριος Βαβέτσης και αναπληρωματικός ο Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης παρίστανται οι Φραγκίσκος Ραγκούσης (Ο. Οικονομίδου, Χρ. και Γερ. Τσάκαλος), Σπύρος Φυτράκης (Χ. Χατζημιχελάκης), Αννυ Παπαρρούσου (Α. Μητρούσιας), Δημήτρης Κατσαρής και Κωνσταντίνα Κάτσια (Γ. Καραγιαννίδης), Μαρίνα Δαλιάνη (Κ. Σακκάς και Π. Μασούρας), Χάρης Λαδής (Σ. Αντωνίου). Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους διορίστηκαν συνήγοροι από τον κατάλογο, χωρίς η διαδικασία να ολοκληρωθεί (όπως είπε ο πρόεδρος, βρέθηκαν μόλις τρεις συνήγοροι, οπότε στην επόμενη συνεδρίαση θα μάθουμε τον τελικό απολογισμό).

Ο Θ. Μαυρόπουλος διάβασε κοινή δήλωση των δέκα πλέον μελών της ΣΠΦ, την οποία άκουσαν όρθια όλα τα μέλη της οργάνωσης, για ν' αποχωρήσουν στη συνέχεια. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Οπως έχω δηλώσει σε προηγούμενο δικαστήριο και σε παλιότερα δημόσια κείμενα, έχω βρεθεί δίπλα στους συντρόφους της ΣΠΦ ως αλληλέγγυος αναρχικός, χωρίς όμως να είμαι μέλος της Συνωμοσίας.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους μπάτσους στην Πεύκη, οι σύντροφοι της Συνωμοσίας στάθηκαν δίπλα μου ως αδέρφια. Μέσα στη φυλακή μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες, ανησυχίες, εντάσεις και σφυρηλατήσαμε το ατσαλένιο πάθος μας για απελευθέρωση μέσα από την κοινή μας απόπειρα απόδρασης τον Δεκέμβρη του 2011.

Σήμερα πλέον για εμένα η ΣΠΦ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σκέψης μου, των επιθυμιών μου και της προσωπικής μου ανταρσίας για την αναρχία. Γι' αυτό από σήμερα, εδώ στο δικαστήριό σας, δηλώνω ότι προσχωρώ στη ΣΠΦ και μοιράζομαι μαζί με τα φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη την ατελείωτη διαδρομή της αναρχικής εξέγερσης.

Συμμετέχοντας πλέον στη Συνωμοσία, θα διαβάσω μια συλλογική δήλωση γι' αυτή τη δίκη.

Ολοι εμείς, τα μέλη της ΣΠΦ, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Σε αυτή τη δίκη, εκτός από εμάς που έχουμε αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή μας και τη στήριξη της Συνωμοσίας, όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν είχαν, ούτε έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Δεν υπήρξαν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρξουν ποτέ μέλη της Συνωμοσίας. Μας χωρίζει ένας ωκεανός διαφωνιών, αντιλήψεων και επιλογών…

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία είναι ένα διεθνές δίκτυο αναρχικών της πράξης που στέκονται απέναντι στον εχθρό με τη σιγουριά αυτού που τα παίζει όλα για όλα και αρνείται τα τεκμήρια αθωότητας και τα νομικά ελαφρυντικά. Η Συνωμοσία και  η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία μέσα απ' τις εκατοντάδες επιθέσεις τους εκφράζουν την μαύρη αναρχία που βάζει φωτιά στη σιωπή των πολλών και στη δειλία των ρεφορμιστών.

Ολες οι κατηγορίες των δικογραφιών σας είναι κομμάτι της αναρχικής ιστορίας και της ένοπλης διαδρομής της Συνωμοσίας μέσα στην κοινωνική έρημο της μαζικής υποτέλειας. Είναι η δική μας πυξίδα στο αχαρτογράφητο άγνωστο της αναρχικής εξέγερσης. Είναι η μοναδική στιγμή που η θεωρία συναντάει την πράξη. Είναι εκεί που ο νόμος πεθαίνει και η αναρχία γεννιέται. Είναι εκεί που οι ήχοι των εκρήξεων και των πυροβολισμών σπάνε την ησυχία του πλήθους. Αυτές οι στιγμές είναι οι δικές μας στιγμές. Αυτή η ιστορία είναι η δικιά μας ιστορία. Μια ιστορία που ούτε δικάζεται, ούτε τελειώνει μέσα σε μία δικαστική αίθουσα. Εμείς είμαστε η βενζίνη, το μπαρούτι, ο πυροκροτητής, η σφαίρα, το όπλο.

Το μόνο που θα πάρετε από εμάς είναι ο πόλεμος.

Η Συνωμοσία είναι ο ίδιος ο πόλεμος.

Αυτή είναι η δική μας Αναρχία».

Ο Γ. Μιχαηλίδης διάβασε κοινή δήλωση του ίδιου και του Δ. Πολίτη και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη διαδικασία. «Δώστε μας ένα αντίγραφο», ζήτησε ο πρόεδρος, «δεν είναι για σας η δήλωση», απάντησε ο Δ. Πολίτης, την ώρα που οι μπάτσοι τούς περνούσαν τις χειροπέδες. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Δηλώνουμε ότι: Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του δικαστηρίου, όχι μόνο γιατί είναι ένα μέσο του κράτους για να απονοηματοδοτήσει και να διαστρεβλώσει τον αναρχικό αγώνα, όχι μόνο γιατί η λειτουργία του στοχεύει στην παράταση του εγκλεισμού μας στη φυλακή, αποσκοπώντας στην αναστολή της αναρχικής δράσης, αλλά κυρίως γιατί δεν αναγνωρίζουμε κανένα θεσμικό εκπρόσωπο της αστικής δημοκρατίας ως αρμόδιο να κρίνει ανθρώπους. Ως αναρχικοί επαναστάτες στεκόμαστε εχθρικά απέναντι στην αστική δικαιοσύνη που στέλνει ανθρώπους στη σαπίλα της φυλάκισης για να προασπίσει την εγκληματική έννομη τάξη του καπιταλισμού.

Επίσης, στηρίζουμε τον αναρχικό επαναστατικό πόλεμο σε κάθε μορφή του. Είμαστε μέρος της βίαιης και αντάρτικης δράσης και θα την υπερασπιστούμε ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα.

Να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε την αντάρτικη δράση και τον ευρύτερο αναρχικό αγώνα».

Η υπόλοιπη διαδικασία κύλησε με την ανάγνωση του τεράστιου καταλόγου των μαρτύρων του κατηγορητήριου (650 άτομα), οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν απόντες (αν ήταν παρόντες θα χρειαζόταν γήπεδο για να χωρέσουν), ενώ στα αξιοσημείωτα πρέπει να καταγραφεί η απουσία των δύο νεοναζί βουλευτών (έχουν κληθεί για την έκρηξη στα γραφεία τους).

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 15 Απρίλη.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol overnight delivery buy tramadol online overnight fedex - tramadol no prescription overseas

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ