Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

.ΔΣ.Β.: «Μην υποβαθμίζετε τη Δικαιοσύνη στη Μαγνησία»


Επιστολή του προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης
Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Αναστάσιος Βολιώτης, με την οποία ζητά να μην υποβαθμιστεί άλλο η Δικαιοσύνη, να ανασταλεί η απόφαση για μείωση δικαστών και να συμβάλει για μια ομαλή και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ.Β., το Πρωτοδικείο Βόλου είναι το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της Θεσσαλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος και για να λειτουργεί ομαλά, έπρεπε να έχει 25 οργανικές θέσεις.
«Δυστυχώς, χωρίς να ερωτηθεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, χωρίς να έχουν ελεγχθεί το μέγεθος των εκκρεμών πολιτικών και ποινικών υποθέσεων, χωρίς καμία διαβούλευση και μάλιστα βιαστικά και με μεγάλη μυστικότητα, εκδόθηκε το ΠΔ 30/2013 που μειώνει τις θέσεις των Πρωτοδικών κατά δύο και τις θέσεις των Προέδρων Πρωτοδικών κατά μία σε μια εποχή που το Πρωτοδικείο Βόλου ασφυκτιά και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό Δικαστών», επισημαίνει.

Ο κ. Βολιώτης υπογραμμίζει ότι είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση των τριών Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας (Μηλεών, Αργαλαστής και Ζαγοράς) παρά τα όσα συζητήθηκαν στο Υπουργείο κατά την επίσκεψή του και επισημαίνει ότι αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται καθημερινά ένας μεγάλος «συνωστισμός» στο Πρωτοδικείο «σε σημείο τέτοιο που αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αποτελεσματικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραστεί ανάγκη να ληφθούν πραγματικά ακραία μέτρα», όπως αναφέρει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των δικηγόρων «αντί να έχουμε αύξηση των οργανικών θέσεων για να αντιμετωπισθούν οι χιλιάδες εκκρεμότητες των ποινικών και πολιτικών υποθέσεων, βρεθήκαμε το πρωί της 15.3.2013 προ εκπλήξεως διαπιστώνοντας ότι μειώνονται οι θέσεις των Δικαστών σε ένα Πρωτοδικείο γεμάτο «ζωή». Τέλος, μετά την προσπάθεια εκ μέρους μας και μετά την δική σας συμβολή για την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να λειτουργεί το Ειρηνοδικείο (που εξυπηρετεί την πεδινή Μαγνησία) με μία μόνο υπάλληλο. Επί της ουσίας, δηλαδή, το εν λόγω Ειρηνοδικείο υπολειτουργεί».

Αναφορικά με την επίλυση του κτιριακού, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. επισημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, οι κατά καιρούς εκπρόσωποι της Θέμιδος Κατασκευαστικής, που μας επισκέπτονται, μόνο σε υποσχέσεις αρκούνται. «Την ίδια στιγμή, το κτίριο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» που αγοράστηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού (360.000.000 δραχμές) για «βοηθητικό» Δικαστικό Μέγαρο, που απέχει μόλις 55 μέτρα από το υπάρχον, δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου, με αποτέλεσμα να δίνεται η - εσφαλμένη θέλω να πιστεύω - εικόνα στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας ότι η πολιτεία αδιαφορεί για την απονομή της Δικαιοσύνης στη περιοχή μας», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ