Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΑΝΙΚΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ Γέμισαν Γενεύη και Λονδίνο από Έλληνες καταθέτες...


Διαστάσεις τραπεζικού πανικού προς χώρς εκτός ευρωζώνης έχει προκαλέσει η καταστροφή της Κύπρου με κύρια κατεύθυνση της ελβετικές, αλλά και βρετανικές, νορνηγικές τράπεζες. Ένα ποσοστό κατευθύνεται και προς γερμανικές (προφανώς αγνοούν ότι οι πρώτοι των οποιων οι καταθέσεις θα κατασχεθούν στις γερμναικές τράπεζες είναι αυτές των Ελλήνων.
Μάλιστα, υπάρχουν δύο νέες κατηγορίες καταθετών: οι ιδιώτες με ποσά χαμηλότερα των 500.000 ευρώ και οι ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν περαιτέρω εναλλακτικές λύσεις.
Από την Ελλάδα έχουν στείλει τεράστια κεφάλαιά τους στο εξωτερικό οι UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank, Coots, Lombard Odier, Bank Sarasin, Pictet, JP Mοrgan Chase Manhattan, Royal Bank of Scotland, Barclays και Credit Agricole. Οπως επισημαίνεται, ανάλογη μαζική έξοδο κεφαλαίων θα σημειωθεί και στην Κύπρο, όταν αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί.

Οι ιδιώτες μέχρι 500.000 ευρώ (θεωρούνται οι "νόμιμοι" δηλαδή αυτοί που μπορούν να δικαιολογήσουν το πόθεων έσχες) κάνουν ουτες να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ Γενεύη, Ζυρίχη, Λονδίνο, ακόμα και Όσλο έχουν γεμίσει από τρομοκρατημένους Έλληνες νοικοκύρηδες που αναζητούν ασφάλεια για τις οικονομίες μιας ζωής...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ