Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ύποπτο δημοσίευμα κατά της Νίκης

Εφοριακοί έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό
Ύποπτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για τη Νίκη, στο οποίο αναφέρεται καταγγελία τριών εφοριακών στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για φοροδιαφυγή.

Στην επιστολή τους, οι άγνωστοι εφοριακοί, εγείρουν μάλιστα ερωτήματα για το πώς μετέχει η ομάδα της Νίκης στο πρωτάθλημα και πως έκανε μεταγραφές.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται μετά την μεγάλη επιτυχία της Νίκης στις Σέρρες και την σοβαρή υποψηφιότητα που έθεσε για την Σουπερ Λιγκα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», οι συγκεκριμένοι εφοριακοί έστειλαν ανώνυμη επιστολή πριν από έναν μήνα στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας αφορούν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και εισφοροαπογυγή τα τελευταία χρόνια από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Καταλογίστηκαν πρόστιμα, για υποχρεώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ύψους 1.043,000 ευρώ, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ομάδας ανέρχονται σε 12.000 ευρώ και σε αναστολή είσπραξης άλλα 258.000 ευρώ (λόγω προσφυγών στα δικαστήρια).

Οι εφοριακοί αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Κάναμε πριν από τρεις μήνες καταγγελία στο ΣΔΟΕ Αθήνας για μια ποδοσφαιρική ομάδα, την ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είμαστε εφοριακοί υπάλληλοι, ότι η συγκεκριμένη ΠΑΕ δεν έχει πληρώσει ποτέ ΦΠΑ μεταγραφών τα τελευταία 12 χρόνια και είχαν την κάλυψη του εφοριακού (αναφέρεται το όνομα και η θέση του στη ΔΟY Βόλου) και του μεγαλομετόχου της ομάδας (επίσης αναφέρεται το όνομά του)…

Έχουν κάψει 2 φορές τα βιβλία, έχουν δηλώσει 1 φορά κλοπή και έχουν προβεί σε αλλαγή ΑΦΜ. Γνωρίζουμε ότι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ σε ΦΠΑ μόνο πρέπει να είναι 1-1,15 εκατ. ευρώ… Καθήκον των υπηρεσιών είναι να εισπραχθεί άμεσα αυτό το ποσό, αφού κάνετε βέβαια τους δικούς σας ελέγχους.

Δυστυχώς, εδώ και τρεις μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ, η οποία μετέχει κανονικά σε πρωτάθλημα, έχει προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών και λειτουργεί κανονικά. Με την καταγγελία μας θέλουμε κι εμείς να βοηθήσουμε στην πάταξη της διαφθοράς και να εισπραχθούν τα ποσά ώστε κάποια στιγμή η χώρα να ανασάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ