Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους από τη Σκόπελο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι δράσεις του υπουργείου για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι το αίτημα που είχαν διατυπώσει σε προηγούμενη συνάντησή τους για την ένταξη της βελτιωμένης φυλής αίγας Σκοπέλου σε κωδικό αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για αυτοχθόνες-βελτιωμένες φυλές έχει ικανοποιηθεί. Πλέον, οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν ζώα αυτής της κατηγορίας μπορούν να τα δηλώσουν ως βελτιωμένα στη Δήλωση Εκτροφής του 2013 και να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.
Επιπροσθέτως, εξετάστηκε η επίσπευση της διαδικασίας για την πληρωμή του προγράμματος 1.3.2, ως προς τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων σε συστήματα για την ποιότητα των τροφίμων. Ενώ αναφορά έγινε και στις δυσκολίες που ανέκυψαν στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ