Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο Μουσουρούλης απαντά για Σποράδες και ναυτεργάτες σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη,

Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, «σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου»
«Κυρία συνάδελφε, η ερώτησή σας η σημερινή, αλλά και η προηγούμενη, του Ιουλίου, επιτρέψτε μου να πω ότι βρίθει ανακριβειών και αυθαίρετων συμπερασμάτων, αλλά και αναδεικνύει μία ελλιπή γνώση του πώς λειτουργούν στη χώρα μας οι θαλάσσιες μεταφορές. Θα απαντήσω με δεδομένα και με στοιχεία:
Σε ό,τι αφορά στην υφιστάμενη σύνδεση των Βορείων Σποράδων, υπάρχουν πλοία που συνδέουν τα νησιά αυτά με το λιμάνι του Βόλου και με το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου -αναφέρω χαρακτηριστικά το «Express Skiathos» με το Βόλο, το οποίο κάνει δύο δρομολόγια την ημέρα κι ένα δρομολόγιο Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, καθώς και το «Flying Cat 5» και το «Express Πήγασος», που συνδέουν καθημερινά τις Σποράδες με το Βόλο και με τον Αγ. Κωνσταντίνο για την περίοδο από 14 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου με ένα δρομολόγιο την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ