Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 80 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ!

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΑΠΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ!
Το κλείσιμο 80 καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην ελληνική περιφέρεια και την αντικατάστασή τους με ταχυδρομικά πρακτορεία, μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερόμενους, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (25/7) ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός.
Το πρόγραμμα "αναδιάρθρωσης" των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο γίνεται στο όνομα της "εξοικονόμησης πόρων" και της "ανταγωνιστικότητας", οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποπεριφερειοποίηση των ΕΛΤΑ και σε αθρόες απολύσεις, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του διευθύνοντα συμβούλου. «Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος. Απολύσεις ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
Στην πραγματικότητα, ο Κ. Μελαχροινός "χρυσώνει το χάπι" των επικείμενων απολύσεων, καθώς, σύμφωνα από τα λεγόμενά του, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που θα κλείσουν, θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα καταστήματα, μέτρο το οποίο είναι προσωρινό, αφού το πρόγραμμα "αναδιάρθρωσης" και κατά συνέπεια τα "λουκέτα", θα επεκταθεί εντός λίγων μηνών και στα αστικά κέντρα.
Στη συνέντευξη τύπου, ο Κ. Μελαχροινός ανακοίνωσε επίσης τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά τουλάχιστον 12 ώρες ημερησίως, γεγονός που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για το προσωπικό.
Με τις ενέργειες της κυβέρνησης και  της διοίκησης, μπαίνουν οι βάσεις για την οριστική απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θα επιβάλλουν υψηλότατες τιμές στις υπηρεσίες και εργασιακές συνθήκες κάτεργου.
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ