Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σποράδες Μειωμένες οι αφίξεις τον Ιούνιο


Μειωμένες οι αφίξεις τον Ιούνιο   Διακυμάνσεις παρουσιάζει η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου, σημείωσε μείωση ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων αλλοδαπών τουριστών, έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του φετινού Ιουνίου καταγράφηκαν συνολικά 24.519 αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το σύνολο των αφιχθέντων αλλοδαπών τουριστών ήταν 26.535. Οι καλά κατέχοντες τα θέματα του τουρισμού εκτιμούν ότι πρόκειται για παροδική διακύμανση της κίνησης, δεδομένου ότι η κίνηση του Μαΐου εμφανίζεται στο σύνολό της αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ παράλληλα τα μηνύματα που προέρχονται από την διεθνή αγορά είναι θετικά και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα έχει θετικό πρόσημο και αυξητική τάση η αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν, στο σύνολό της.
            Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αρκετοί επαγγελματίες του νησιού διατυπώνουν τον έντονο προβληματισμό τους, κάνοντας μάλιστα λόγο για σημαντική μείωση στις εισπράξεις τους, λόγω της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης των αλλοδαπών τουριστών. Σχολιάζοντας μάλιστα την τρέχουσα κατάσταση ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Κοφινάς, ο οποίος αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί, υπογραμμίζει ότι είναι εμφανής η μείωση του τουρισμού αλλά και των εισοδημάτων των επιχειρηματιών, και το μέλλον, αντίστοιχα, αβέβαιο. Ο κ. Κοφινάς χαρακτηρίζει σοβαρό πλήγμα τη διακοπή των απευθείας πτήσεων από την Αγία Πετρούπολη, εκτιμώντας παράλληλα ότι απαιτούνται διαφορετικοί χειρισμοί και πρωτοβουλίες από τους ιθύνοντες, στην συγκεκριμένη δύσκολη χρονική περίοδο.

            Επαγγελματίες της Σκιάθου κάνουν λόγο για μειωμένους τζίρους το Μάιο και τον Ιούνιο και για σημάδια ανάκαμψης, αντίστοιχα τον Ιούλιο, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «βουτιά της κίνησης τον Ιούλιο» σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την φετινή τουριστική σεζόν. Μεγάλοι επιχειρηματίες της Σκιάθου, διατυπώνουν, παράλληλα, αισιόδοξες σκέψεις, επισημαίνοντας ότι η μείωση της κίνησης του Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, δεν εμπνέει ανησυχία, διότι οι υπάρχουσες κρατήσεις και το ενδιαφέρον των αλλοδαπών τουριστών είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν συνολική αύξηση των αφίξεων των ξένων στο νησί.
            Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ξενοδόχος της Σκιάθου «δεν είναι ανησυχητικά, αλλά αντίθετα ενθαρρυντικά τα στοιχεία που έχουμε από το εξωτερικό. Ανησυχητικά, προσθέτει ο ίδιος, είναι τα δεδομένα που έχουμε από τους Έλληνες τουρίστες. Ενώ πήγαμε καλά το Πάσχα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μέχρι στιγμής οι Έλληνες είναι ελάχιστοι και ευελπιστούμε ότι μετά της 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές».
            Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης, αναφέρει από την πλευρά του ότι: «οι διακυμάνσεις στις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών σημειώνονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι παροδικές, διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, η συνολική κίνηση από το εξωτερικό θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα». Παράλληλα ο κ. Γιολδάσης αναφέρει ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία του νησιού σημειώνουν σημαντική μείωση της τάξης του 40 - 60%, ενώ παράλληλα διατυπώνει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό, λαμβανομένης υπόψη της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ