Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Στο αυτόφωρο για ηχορύπανση

Ακόμη πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου, που ισχύει εδώ και ένα μήνα, διατάσσεται η σύλληψη και η παραπομπή στο αυτόφωρο των αγορανομικά υπεύθυνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που συλλαμβάνονται ακόμη και για οριακή υπέρβαση του ορίου των 80 ντεσιμπέλ για ηχορύπανση.
Τα παραπάνω διαμήνυσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμο η υποδιοικήτρια του Α ΄ Αστυνομικού Τμήματος Βόλου κ. Θεοδώρα Καραχάλιου που μαζί με το Διοικητή του Α΄ Α. Τ Βόλου, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλη Μαρκογιαννάκη, οι οποίοι κλήθηκαν από την Επιτροπή προκειμένου να παράξουν διευκρινίσεις και να δώσουν εξηγήσεις στα μέλη και στους καταστηματάρχες  που συχνά - πυκνά έχουν κατηγορήσει την Αστυνομία ότι επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο για τη βεβαίωση παραβάσεων, ότι οι μετρήσεις δεν είναι σύμφωνες με το νόμο, ενώ και τα μηχανήματα δεν είναι από τα πλέον σύγχρονα.
Αναφερόμενη στη νέα εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η κ. Καραχάλιου ουσιαστικά προανήγγειλε συλλήψεις και παραπομπή τους στο αυτόφωρο για τους ιδιοκτήτες στα καταστήματα των οποίων βεβαιώνονται παραβάσεις. Μέχρι τώρα ήμασταν επιεικείς στο συγκεκριμένο θέμα, είπε η κ. Καραχάλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ