Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο


Ενισχύονται συνεχώς τα μέσα πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Άνδρο, η οποία μαίνεται στην περιοχή Άνω Πίτροφος και εξακολουθεί να απειλεί άμεσα το φερώνυμο χωριό, που έχει εκκενωθεί από νωρίς.

Εκτός από τους δώδεκα πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, άλλοι δέκα πυροσβέστες μετέβησαν εκεί από τη Σύρο ενώ πέντε οχήματα από την Αθήνα θα καταφθάσουν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα στις 5 το απόγευμα.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα καθότι είναι αδύνατον να συμμετάσχουν στην κατάσβεση τα πυροσβεστικά αεροπλάνα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η Πυροσβεστική "τα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν λόγω αναταράξεων"

Στο σημείο βρίσκονται συνολικά 65 πυροσβέστες πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα και ένα ελικόπτερο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το ένα όχημα με τους πέντε πυροσβέστες που κατέφθασε στο νησί από την Τήνο καθώς και οι 10 πυροσβέστες που ήρθαν από την Σύρο. Ενισχύσεις έφτασαν και από την Αθήνα. Με Super Puma μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από τη Ραφήνα με πλοίο 5 οχήματα με τα πληρώματά τους.


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κλινδιά Ηλείας

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κλινδιά, ανάμεσα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, που αποτελούνται από 52 άτομα.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και από το γειτονικό δάσος της Φολόης.    
Νωρίτερα, το capital.gr μετέδιδε ότι επικίδνυνες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων έντασης έως και 8 μποφόρ που πνεόυν στο Αιγαίο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός της Άνδρου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά απειλεί άμεσα το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού, λόγω των αναταράξεων, που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι. Ρίψεις κάνει μόνο ένα ελικόπτερο. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Πριν από λίγο μεταφέρθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε χαράδρες, δεν απειλεί σπίτια και έως στιγμής δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, παρά το γεγονός ότι και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με δεκαπέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ