Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Σταματήστε λοιπόν να κατηγορείτε τους νησιώτες ότι είμαστε όλοι κλέφτες.... Οδηγός λεωφορείου στη Σκιάθο βρήκε πορτοφόλι με 600 ευρώ και το παρέδωσε

Οδηγός λεωφορείου στη Σκιάθου βρήκε και παρέδωσε στην ιδιοκτήτριά του το πορτοφόλι της, που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν μία νεαρή Βολιώτισσα, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί των Β. Σποράδων, χρησιμοποίησε το λεωφορείο της γραμμής Σκιάθου-Κουκουναριές.

Όμως, φτάνοντας στον προορισμό της έχασε το πορτοφόλι της. Μόλις διαπίστωσε την απώλειά του, ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου, κ. Γιάννη Τσιφλίδη. Ο τελευταίος μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε, επικοινώνησε με τον οδηγό του, Γιάννη Καριοφύλη και του ζήτησε να ελέγξει τα καθίσματα του λεωφορείου. Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε, εντόπισε όντως το χαμένο πορτοφόλι, που μόλις το άνοιξε μπροστά στον εισπράκτορα του λεωφορείου, Χρήστο Μακρή, διαπίστωσε πως περιείχε περισσότερα από 600 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου Γιάννης Τσιφλίδης
Η τιμιότητα του οδηγού έδωσε αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Βολιώτισσας, η οποία λίγο αργότερα παρέλαβε το πορτοφόλι με τα χρήματα. «Ο Γιάννης βρίσκεται στη δούλεψή μου πολλά χρόνια τώρα. Πρόκειται για αδαμάντινο χαρακτήρα. Κατάγεται από τη Σκιάθο, όπου και παντρεύτηκε και πρόκειται για εξαιρετικό οικογενειάρχη. Η κίνησή του να επιστρέψει μεμιάς το πορτοφόλι, δίχως καν να σκεφτεί να κρατήσει τα ξένα χρήματα, με συγκίνησε, αλλά παράλληλα μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να αρχίσουμε και πάλι να σκεφτόμαστε πιο ανθρώπινα, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε πιο καλές ημέρες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιφλίδης, με τον 70χρονο Σκιαθίτη στη συνέχεια να αναφέρεται σε ανάλογο περιστατικό που βίωσε ο ίδιος την εποχή που ήταν εν ενεργεία οδηγός: «Πριν από 15 χρόνια ακριβώς, βρήκα μέσα στο λεωφορείο μου μία δερμάτινη τσάντα. Περιείχε 500.000 δραχμές και ανήκε σε έναν Ελληνοαμερικανό τουρίστα. Την κράτησα και όταν εντοπίσαμε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της, ήρθε και την πήρε από τον εισπράκτορα που είχα τότε. Όμως, αντί να μας πει «ευχαριστώ», αρκέστηκε να πει πως δεν θα τον πείραζε εάν δεν την ξανάβρισκε. Αντίθετα, τώρα η κοπέλα μας είπε χίλια ευχαριστώ, όταν της είπαμε πως εντοπίσαμε το πορτοφόλι της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ