Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συρία: Ρωσικό «όχι» σε τυχόν αρπαγή έδρας της Συρίας στον ΟΗΕ από την αντιπολίτευση – Τώρα ο ΟΗΕ σε ανοικτό ρόλο αιμοσταγούς και ιμπεριαλιστικού οργανισμού!

Την ενδεχόμενη υπόσκαψη της «υπόληψης του ΟΗΕ» επικαλέστηκε την Πέμπτη ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια για αρπαγή της έδρας που κατέχει η επίσημη συριακή αντιπροσωπεία και να δοθεί στη «συριακή αντιπολίτευση» όπως έγινε προ ημερών στη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Ντόχα.
Ο Τσούρκιν σημειώνοντας ότι η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα να παραχωρηθεί σε...
συριακές αντικαθεστωτικές δυνάμεις η έδρα της Συρίας στον Οργανισμό υποστήριξε ότι μία τέτοια αλλαγή «θα υπέσκαπτε την υπόληψη των Ηνωμένων Εθνών». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση αφενός ότι οι περισσότερες χώρες - μέλη του ΟΗΕ έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και «καταλαβαίνουν καλά πως κάτι τέτοιο θα υπέσκαπτε τη φήμη των Ηνωμένων Εθνών», αφετέρου ότι μια τέτοια ενέργεια (που όπως φημολογείται σχεδιάζεται από αραβικές χώρες μέχρι τη διεξαγωγή της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σεπτέμβρη) «δεν θα τύγχανε μεγάλης υποστήριξης».
Γαλλία: Εμφανίζεται να ξανασκέφτεται τον επίσημο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών
Παράλληλα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ  στη διάρκεια εκτενούς συνέντευξης που έδωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 υπαναχώρησε από την αρχική του θέση για εξοπλισμό των συριακών αντικαθεστωτικών δυνάμεων, αφού φαίνεται, ξανασκέφθηκε την πιθανότητα να πέσουν τα όπλα «και σε ακατάλληλα χέρια». Έτσι, ερωτηθείς για τον κίνδυνο να πέσουν όπλα στα χέρια ισλαμιστών που βρίσκονται μεταξύ των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, ο Ολάντ απάντησε ότι η Γαλλία δεν θα προμηθεύσει όπλα στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, «αν δεν έχει τη βεβαιότητα για πλήρη έλεγχο της κατάστασης από τη συριακή αντιπολίτευση». Ο Ολάντ αναφερόταν στη δυνατότητα εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών μετά τη λήξη του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Συρία και το οποίο εκπνέει την 1η Ιούνη. Σε επόμενο σημείο δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους Ρώσους για την παραβίαση του εμπάργκο ισχυριζόμενος ότι αυτοί στέλνουν όπλα στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.
Τέλος σήμερα, Παρασκευή, εμφανίστηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ ο 30χρονος Έρικ Χαρούν, πρώην στρατιώτης των ΗΠΑ (κατά την τριετία 2000-03), ο οποίος δικάζεται με την κατηγορία της χρήσης όπλων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περίεργη αυτή υπόθεση, που εκ πρώτης άποψης έρχεται σε αντίθεση με την ιμπεριαλιστική επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία, αλλά που σε δεύτερο πλάνο δημιουργεί το «άλλοθι» για την δήθεν «αντικειμενικότητα» της Ουάσιγκτον εμφανίζεται σε διεθνή δίκτυα με την επισήμανση ότι ο Χαρούν συνελήφθη την Τετάρτη σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ κατά την επιστροφή του στη χώρα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες κατηγορείται ότι τον Ιανουάριο πέρασε παράνομα τα σύνορα με τη Συρία και πολέμησε στο πλευρό της ισλαμικής οργάνωσης «Μέτωπο Αλ Νούσρα» που θεωρείται από την Ουάσιγκτον «τρομοκρατική».
Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
"902"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ