Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Βόλος: Ασφυκτιούν τα δικαστήρια από έλλειψη δικαστών

Μεγάλο πρόβλημα θ’ αντιμετωπίσει το Πρωτοδικείο του Βόλου με τη μείωση των θέσεων των δικαστών, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο, η Επιθεωρήτρια Δικαστηρίων και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων, Αεροπαγίτης Βασιλική Θάνου που επισκέφθηκε σήμερα την πόλη και συζήτησε με το Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και τους δικαστές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου Αν. Βολιώτης, έθεσε στην κα Θάνου το θέμα της μείωσης των θέσεων των δικαστών στο Πρωτοδικείο κατά τρεις, σύμφωνα με ένα Π.Δ., για το οποίο δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με την Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων. Πλέον στο Πρωτοδικείο θα υπηρετούν 15 δικαστές από 18 και έτσι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τη στιγμή που εκκρεμούν 8.000 υποθέσεις στα πολιτικά δικαστήρια, 2.500 – 3.000 υποθέσεις στα ποινικά, τα βουλεύματα φθάνουν τα 550 το χρόνο, και οι διαταγές πληρωμής με την οικονομική ύφεση είναι στο αποκορύφωμα. «Αν προσθέσουμε και τον ατυχή Νόμο Κατσέλη, δημιουργείται μια ασφυξία, που εμείς θα την υποστούμε στους προσεχείς εννέα μήνες» επισήμανε ο κ. Βολιώτης. Παράλληλα, έθεσε στην Πρόεδρο και το κτιριακό ζήτημα, αλλά και την επάνδρωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, το οποίο ενώ στην αρχή είχε αποφασιστεί να καταργηθεί, τελικά παραμένει, όμως  είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο.

Η κα Θάνου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μείωση των δικαστών ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσλειτουργία στο Πρωτοδικείο. «
Είναι απαραίτητο να ανατραπεί η απόφαση αυτή και να θεραπευτεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δικαστήρια με τον ίδιο αριθμό Δικαστών». Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει για την επάνδρωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού ενώ επισήμανε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι ενέργειες που γίνονται για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων του Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ