Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση το Σάββατο του Συνδικάτου Μετάλλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ενώ η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών, διοργανώνει, για την ίδια μέρα, συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου επισημαίνεται ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων. Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη. Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις ενάντια στο Συνδικάτο από τους εργοδότες. Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις. Ενιαία να απαντήσουμε στην φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδείας».

Το Συνδικάτο Μετάλλου ζητά να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Κιολεΐδης, Στεφάνου, Γαλανός, Λεμονιάς και σε όλους τους χώρους που οφείλονται.
Να καταργηθούν η εκ περιτροπής εργασία και οι διαθεσιμότητες σε Χαλυβουργία, ΣΟΒΕΛ και σε όλους τους χώρους που εφαρμόζονται.

Η Πανελλαδική Συντονιστική των Σωματείων και Συνδικάτων του Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες στη Χαλυβουργία του Μάνεση, στον Κιολεΐδη, στη ΜΕΤΚΑ, στην ΑΓΕΤ, στη ΣΟΒΕΛ, στις βιοτεχνίες, τους εργολαβικούς μεταλλεργάτες σε αντεπίθεση! Να υψώσουμε γροθιά απέναντι στην εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις διαθεσιμότητες, το κόψιμο των επιδομάτων.

«Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, το εργοστάσιο, τον εργασιακό χώρο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να συσπειρωθούν στο πλευρό των δυνάμεων που θα μπουν μπροστά για να υλοποιηθεί το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των Μεταλλεργατών. Όλοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου Αιώνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για τη συγκέντρωση του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ