Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

O Αλ. Μεϊκόπουλος για τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου

O Αλ. Μεϊκόπουλος για τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, όπως έφτασε στο skopelosnews

Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας.

Η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στενάζει υπό το βάρος της υποχρηματοδότησης που έχει επιβάλει η εφαρμογή των μνημονίων.
Οι δήμοι βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας αδυναμία εκπλήρωσης ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών.
Η κρίση αυτή που δημιουργήθηκε, έχει επηρεάσει και το Δήμο Σκοπέλου, στο ομώνυμο νησί της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων, το οποίο περιλαμβάνει τρείς δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος και έχει πληθυσμό 4.696 κατοίκους.
Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (Κ.Α.Π.) έχουν μειωθεί σημαντικά και μειώνονται περαιτέρω, το ίδιο και τα λιγοστά κονδύλια για επενδύσεις (ΣΑΤΑ).
Παράλληλα, ο δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οπότε και παρακρατούνται οφειλές της Κεντρικής Διοίκησης προς το Δήμο, έναντι της αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών του προς τρίτους.
Όμως αυτή η υποχρέωση του κράτους δεν υλοποιείται, γιατί, ενώ παρακρατούνται από τους οφειλόμενους προς τον δήμο πόροι, δεν έχει αρχίσει καμιά αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ