Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ; Αντιρρησίες "της φάπας": Μόλις άκουσαν για εκλογές αμέσως ψήφισαν "Ναι, σε όλα"

Υπό την καθαρή απειλή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ρίχνονται οι τελευταίες φτυαριές χώμα στον λάκκο που έχουν ρίξει ημιθανή την Ελλάδα, "θα πάμε σε εκλογές μέσα στο Αύγουστου", όλοι οι δήθεν "διαφωνούντες" βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "και με τα δύο χέρια", "Ναι"!
Ολα τα επίμαχα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους, εκτός από εκείνο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και δεν το ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος.
Απών από τη διαδικασία ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης που σήμερα έχασε τη μητέρα του.
Όλοι οι άλλοι διαφωνούντες, Ν.Κακλαμάνης, κλπ κατάπιαν τις αντιρρήσεις τους και πέρασαν τα μέτρα που επί της ουσίας επέβαλε η Τρόικα προκειμένου να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης είχε αίσιο τέλος, παρά τις αντιδράσεις, τις αντεγκλήσεις και τις, ακόμα και ενδοκυβερνητικές, κόντρες που σημειώθηκαν στα βουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.
Για να φτάσουμε στην ψήφιση όλων των επίμαχων διατάξεων χρειάστηκε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσουν όλο τον μηχανισμό τους και να εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προκειμένου να μην χαθεί καμία ψήφος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Σηφουνάκης βγήκε από το νοσοκομείο μόνο και μόνο για να ψηφίσει!
Σε λίγο θα ανασταίνουν και νεκρούς βουλευτές για να ψηφίσουν τα αίσχη που αποκαλούν νόμους και στραγγαλίζουν την χώρα.
Ετσι, η μοναδική απώλεια ήταν η ψήφος του Πάρη Κουκουλόπουλου για το άρθρο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ονομαστική ψηφοφορία των επίμαχων διατάξεων δεν είχε αποτέλεσμα.
Να θυμίσουμε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα εξής άρθρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ