Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

SIFFY: Ένα νεανικό κινηματογραφικό φεστιβάλ σας περιμένει στη Σκόπελο

Ένα ενδιαφέρον φεστιβάλ έχουν ετοιμάσει οι νέοι της Σκοπέλου για όσους επισκεφτούν το υπέροχο νησί από 26 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου 2017!

Για έβδομη χρονιά φέτος στη Σκόπελο διοργανώνεται το Διεθνές Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σκοπέλου (SIFFY). Είναι ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά ηλικίας 8 – 18 ετών, το μοναδικό στην Μεσόγειο, και για τη διοργάνωση του οποίου απαιτείται προετοιμασία ενος έτους.
Δεκαπέντε παραγωγοί-σκηνοθέτες (filmmakers) απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να συνεργαστούν με περίπου 100 παιδιά για επτά ημέρες και να τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν μόνα τους ταινίες μικρού μήκους. Τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί στις δικές τους ταινίες. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα θέμα σχετικό με το νησί της Σκοπέλου. Το θέμα φέτος είναι «Η Μητέρα Γη». Στη διάρκεια του SIFFY, τα παιδια ενημερώνονται απο ανθρώπους που το επαγγελμά τους σχετίζεται άμεσα με τη γη έτσι ώστε να αποκτήσουν ερεθίσματα και ιδέες για τη δημιουργία των ταινιών. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, 2 Αυγούστου στις 21:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πεπαρήθειο Δημοτικού Σχολειού Σκοπέλου.
Οι καλύτερες ταινίες του SIFFY θα προβηθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Παλαιότερες ταινίες έχουν προβληθεί στην Κίνα, την Αγγλία, την Κορέα, την Ισπανία και πολύ γνωστά φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές από αυτές έχουν κερδίσει κινηματογραφικά βραβεία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ να ταξιδέψουν στην Κορέα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους σε άλλα φεστιβάλ.
Αν φτάσετε στη Σκόπελο αναζητήστε το!
Διεθνές Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σκοπέλου (SIFFY)
Skopelos International Film Festival for Youth (SIFFY)
26 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2017
Περισσότερα εδώ: skopelossiffy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ